У початок

Прибуток Adnoc Gas збільшився у I кварталі

Газовий і СПГ-підрозділ Adnoc, Adnoc Gas, повідомив про більший чистий прибуток і дохід у І кварталі цього року через збільшення обсягів продажів в ОАЕ.

Adnoc Gas повідомила, що її дохід досяг $6,01 млрд у І кварталі, що на 15% більше порівняно з $5,22 млрд у тому ж кварталі торік.

Дохід упав на 5% порівняно з $6,3 млрд у попередньому кварталі.

Adnoc Gas повідомила, що дохід зріс порівняно з минулим роком через значне збільшення попиту в ОАЕ, коли загальні обсяги продажів зросли на 14% порівняно з минулим роком.

У результаті збільшення прибуток за І квартал до сплати відсотків, податків і амортизації (Ebitda) зріс до $2,07 млрд, що на 17% більше, ніж торік.

Крім того, Adnoc Gas повідомила, що її скоригований чистий прибуток збільшився на 21% порівняно з минулим роком, до $1,18 млрд, тоді як рентабельність одиниці чистого прибутку від газового газу зросла на 20%.

Adnoc Gas задовольняє понад 60% попиту ОАЕ на газ і є найбільшим постачальником для нафтохімічного сектору в країні.

«Забезпечуючи покращення за всіма ключовими показниками, ми досягли значного прогресу в наших стратегічних проєктах зростання, включаючи підписання додаткових угод про продаж СПГ, які зміцнюють нашу позицію надійного глобального постачальника», — сказав Ахмед Алебрі, генеральний директор Adnoc Gas.

Adnoc Gas нещодавно заявила, що планує інвестувати понад $13 млрд у внутрішні й міжнародні можливості зростання протягом наступних п’яти років.

До 2028 року компанія планує подвоїти свої потужності з виробництва СПГ, додавши запланований завод СПГ Al Ruwais.

Торік Adnoc Gas підписала угоди про постачання СПГ з французькою TotalEnergies, найбільшим державним нафтопереробним заводом (НПЗ) Індії Indian Oil, Japan Petroleum Exploration (Japex), державною PetroChina й Jera Global Markets.

У січні цього року фірма також підписала довгострокову угоду з найбільшою газовою компанією Індії GAIL.

Adnoc володіє 70-відсотковою акцією Adnoc LNG, яка зараз виробляє близько 6 млн тонн СПГ на своїх підприємствах на острові Дас.

Окрім цього терміналу, Adnoc також працює над другим заводом для експорту СПГ в Аль-Руваїсі потужністю 9,6 млн тонн на рік.

У грудні компанія підписала свою першу угоду про постачання СПГ для цього терміналу з китайською ENN, а в березні цього року вона підписала другу угоду з підрозділом німецького імпортера газу Securing Energy for Europe (SEFE).

Adnoc також опублікував обмежене повідомлення про початок проєктування, закупівель і будівельних робіт для спільного підприємства під керівництвом французької Technip Energies для запланованого LNG-терміналу в Аль-Руваїсі.

Фірма очікує на ухвалення остаточного інвестиційного рішення щодо проєкту цього року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти