У початок

новак назвав термін відновлення роботи ніжегородського НПЗ – росЗМІ

«лукойл» має намір відновити виробничі потужності ніжегородського НПЗ протягом одного-двох місяців, заявив журналістам віце-прем'єр росії алєксандр новак. З 4 січня одна з двох установок з каталітичного крекінгу — ключового обладнання для виробництва бензину — не працює через поломку компресора.

«Робота йде, відповідне обладнання виробляється, і завод найближчим часом забезпечить відновлення роботи. Як ви знаєте, аварійна ситуація трапилася на турбіні, полетіли лопатки, відповідно зараз іде відтворення цього обладнання, інтенсивна робота в постійному режимі. Компанія планує, що протягом одного-двох місяців обладнання буде відновлено», – сказав новак агентству тасс. Він наголосив, що необхідні для ремонту деталі виробляються в росії.

12 січня «лукойл» повідомив про тимчасове зупинення роботи однієї з двох установок з каталітичного крекінгу нафти на ніжегородському НПЗ. Через аварію сталося зниження виробництва автомобільних бензинів, проте міненерго рф пообіцяло не допустити дефіциту палива. Джерела «коммєрсанта» повідомили, що сталася поломка іноземного обладнання, яке не замінити найближчим часом через санкції.

27 січня алєксандр новак повідомив, що «лукойлу» знадобиться мінімум місяць-півтора на пошук і заміну несправного обладнання. 12 березня ніжегородський НПЗ зазнав атаки дронів з боку України. Безпілотник потрапив у нафтопереробну установку, викликавши вибух, потім пожежу. Гасіння спалаху зайняло кілька годин, було задіяно пожежний потяг. За даними «коммєрсанта–пріволж'є», установку з переробки нафти зупинили.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти