В начало

Обсяги бункерування СПГ у Роттердамі зросли у I кварталі

Обсяги бункерування СПГ у голландському порту «Роттердам» досягли рекордного рівня у І кварталі цього року, оскільки світовий флот суден, що працюють на СПГ, продовжує збільшуватися.

Найбільший бункерний порт Європи повідомив про обсяги СПГ у 215 247 кубічних метрів у І кварталі цього року, що на 150% більше порівняно з 86 088 кубічних метрів у І кварталі торік і на 44,5% — порівняно з 148 933 кубічних метрів у попередньому кварталі.

Дані порту показують, що квартальні обсяги бункерування СПГ у січні-березні були найвищими за всю історію.

Крім того, щоквартальні обсяги бункерування СПГ у порту перевищили 200 тис. куб. м лише в ІІІ кварталі минулого року (204 418 куб. м) і в ІІІ кварталі 2021 року (212 719 куб. м), свідчать дані.

2023 року обсяги бункерування СПГ досягли рекордного рівня, оскільки ціни впали з 2022 року, а попит продовжував зростати.

Обсяги бункерування СПГ становили 619 243 куб. м 2023 року, що на 53% більше порівняно з 406 599 куб. м 2022 року, коли обсяги значно впали через високі ціни.

Окрім нижчих цін, світовий парк СПГ продовжує збільшуватися.

Останні дані DNV показують, що в цей час в експлуатації перебуває 520 суден, що працюють на СПГ, і ще 514 суден замовлено.

Ці статистичні дані не включають менші судна внутрішнього плавання або двопалубні СПГ-вози.

Порт Роттердама є домом для імпортного термінала СПГ Gate компанії Gasunie й Vopak.

Термінал СПГ наразі має два великих причали СПГ і один спеціальний невеликий причал.

Маломасштабний причал Gate, який розпочав роботу 2016 року, обслуговував рекордне 151 судно, завантаживши торік близько 900 тис. куб м СПГ.

Протягом І кварталу цього року 106 суден зайшли в Gate для розвантаження й навантаження.

«У І кварталі на нашому спеціальному маломасштабному причалі спостерігався високий рівень активності: 57 суден забирали СПГ для подальшого розподілу», — сказав LNG Prime у вівторок комерційний менеджер Gate Стефаан Адріаенс.

Через високий попит компанія Gate також планує побудувати другий спеціальний невеликий причал.

Минулого місяця Gate опублікувала необов’язковий заклик для виявлення зацікавленості в послугах із завантаження дрібномасштабних суден СПГ на запланованому четвертому причалі.

Новий причал буде розташовано навпроти діючого малого причалу.

«Це хороший провісник для нашого спеціального проєкту невеликої пристані 4, який викликав обнадійливий рівень інтересу з боку авторитетних компаній», — сказав Адріаенс.

«Ми обговорюємо з нашими акціонерами наступні кроки», — додав він.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти