У початок

Shell запускає найбільший біо-СПГ завод у Німеччині

Підрозділ СПГ-гіганта Shell запустив найбільший завод з виробництва біо-СПГ у Німеччині, повідомляє LNG Prime.

Новий завод з виробництва біо-СПГ розташовано у Shell Energy and Chemicals Park Rheinland поблизу німецького міста Кельна.

Shell Deutschland (Shell Німеччина) провела 18 квітня церемонію відкриття, на якій були присутні урядові й інші офіційні особи, а також клієнти з транспортної галузі, йдеться в заяві.

Фірма розпочала будівництво заводу біо-СПГ у лютому 2022 року і встановила три резервуари для СПГ пізніше того ж року. Раніше передбачалося запустити об’єкт під кінець 2023 року.

Окрім резервуарів, на заводі є установка скраплення, система газопідготовки, а також автозавантажувальні засоби.

Новий завод має потужність близько 100 тис. тонн і постачатиме біо-СПГ на зростаючу мережу СПГ-заправних станцій Shell у країні.

Обсяги, вироблені на заводі, можуть покрити щорічні потреби приблизно від 4 000 до 5 000 вантажівок, що працюють на СПГ, відкриваючи можливість заощаджувати до мільйона тонн CO2 на рік порівняно зі звичайними дизельними вантажівками, заявили в Shell Deutschland.

Зазначається, що у європейську мережу Shell входить 90 станцій для заправки вантажівок СПГ, включаючи 36 станцій у Німеччині.

Торік Shell завершила угоду на суму майже $2 млрд щодо купівлі 100% акцій данського виробника біогазу Nature Energy Biogas.

Фірма заявила, що зараз працює над будівництвом додаткових біогазових установок у Німеччині.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти