У початок

Продажі авто в Європі впали у березні через низький попит на електромобілі

У березні продажі легкових автомобілів у Європі впали на 2,8%, оскільки автовиробники, зокрема Volkswagen AG і Stellantis NV, зіткнулися зі зниженням попиту, особливо на електромобілі, пише Bloomberg.

За даними Європейської асоціації виробників автомобілів, минулого місяця кількість зареєстрованих автомобілів упала до 1,38 млн одиниць. Продажі автомобілів з акумуляторним живленням упали на 11% через зниження попиту в Німеччині, Швеції й Норвегії.

Зниження, частково пов’язане з періодом Великодня, друге за чотири місяці й підкреслює тиск, з яким стикаються автовиробники на тлі вищих процентних ставок, слабшого економічного зростання й поступового скасування щедрих субсидій для стимулювання попиту на електромобілі. Volkswagen, Mercedes-Benz і Tesla повідомили про зниження продажів електромобілів у І кварталі року.

Ця тенденція змушує деяких традиційних автовиробників переосмислити, коли вони поступово відмовляться від двигунів внутрішнього згоряння (ДВЗ), а інші відступили від цілей щодо електромобілів. У лютому Mercedes-Benz Group AG відхилив свій прогноз продажів і тепер очікує, що автомобілі з акумуляторним живленням залишатимуться на рівні менше половини продажів довше, ніж очікувалося.

Уповільнення найбільше вплинуло на Tesla, яка цього тижня заявила, що скоротить понад 10% своєї глобальної робочої сили.

Минулого місяця продажі електромобілів в Італії впали на 34%, оскільки клієнти стримали покупки в очікуванні можливих нових субсидій, які розглядає уряд. Продажі електромобілів у Німеччині впали на 29%, навіть якщо такі виробники, як Volkswagen, запровадили власні знижки, намагаючись компенсувати скорочення допомоги країні.

Попри те, що низка нових електричних моделей переконала більшу кількість покупців на ринках, включаючи Францію і Великобританію, інфраструктура зарядних пристроїв нижче від номіналу залишається перешкодою для більш широкого впровадження електрокарів.

Деякі клієнти звертаються до моделей як з акумулятором, так і з ДВЗ: минулого місяця продажі гібридних автомобілів, що підключаються до електромережі, зросли на 0,7%, випередивши не лише повністю електричні автомобілі, але й моделі, що працюють на бензині. Продажі бензинових автомобілів у регіоні впали на 8%, а реєстрація дизельних – на 18%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти