У початок

Прибуток Tesla зменшився на 55% у I кварталі 2024 року

Через низькі продажі автомобілів прибуток Tesla в I кварталі 2024 року порівняно з аналогічним періодом 2023 року зменшився на 55%. Це посилює занепокоєння інвесторів тим, що компанія Ілона Маска втрачає позиції на ринку електромобілів, пише The New York Times.

Прибуток виробника в січні-березні цього року становив $1,1 млрд, дохід скоротився на 9%, до $21,3 млрд.

«Падіння прибутку вважалося неминучим після того, як цього місяця Tesla заявила, що продажі в І кварталі впали на 8,5% порівняно з попереднім роком, а також після того, як компанія оголосила про плани звільнити понад 10% своїх співробітників по всьому світу, або близько 14 тис. чоловік», – пише видання.

Скорочення робочих місць були розцінені як ознака того, що Tesla намагається робити витрати відповідними до падіння доходів.

У I кварталі минулого року Tesla мала одну з найкращих рентабельностей у галузі, заявила компанія рік тому. Проте вона знизила ціни та, як наслідок, стала менше заробляти на кожному проданому автомобілі.

Певний час здавалося, що така стратегія допомагала збільшити продажі компанії. Але навіть з таким підходом Tesla тепер, схоже, змушена боротися за покупців.

За даними видання, інвестори Tesla все більше занепокоєні тим, що падіння продажів і прибутку є симптомом більших проблем, можливо, вказуючи на нездатність компанії ефективно реагувати на висхідну конкуренцію з боку відомих автовиробників і нових виробників машин із Китаю.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти