У початок

Brent здешевшала до $82,7 за барель

Ціни на нафту помірно опускаються вранці в середу після слабкого зниження за підсумками попередньої сесії.

Ціна липневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:02 за київським часом становила $82,71 за барель, що на $0,45 (0,54%) нижче за показник на закриття попередньої сесії. У вівторок ці контракти знизилися у ціні на $0,17 (0,2%), до $83,16 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $0,41 (0,52%) і становили $77,97 за барель. За підсумками минулої сесії вони здешевшали на 10 центів (0,1%) – до $78,38 за барель.

Ринок відреагував зниженням на заяви в.о. віцепрем'єра рф алєксандра новака про те, що країни ОПЕК+ аналізують можливість збільшення видобутку нафти.

«Це залежить завжди від поточної ситуації, балансу попиту-пропозиції. Все аналізується. Зараз прогнозувати нічого не треба, треба дивитися, як ринок почувається», – сказав він.

Крім того, інвестори оцінюють сигнали про зміну запасів енергоносіїв у США. За даними Американського інституту нафти (American Petroleum Institute, API), за тиждень до 3 травня резерви нафти в Штатах зросли на 509 тис. барелів.

Офіційні відомості Міненерго США буде опубліковано о 17:30 за київським часом у середу. Опитані Trading Economics аналітики в середньому очікують, що ці дані вкажуть на скорочення запасів нафти на 1,43 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти