В начало

Єврокомісія може продовжити «транспортний безвіз» із Україною

Міністерство відновлення України та Єврокомісія зможуть офіційно почати перемовини щодо продовження Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між Україною і ЄС. Відповідний мандат на перемовини затвердила Рада ЄС під час засідання у понеділок, 29 квітня.

Про це з посиланням на Мінінфраструктури повідомляє  «NV.Бізнес».

Як зазначається, Європейська комісія пропонує продовжити «транспортний безвіз» щонайменше на рік з можливістю продовжити його ще на шість місяців.

Йдеться про можливість двосторонніх перевезень мінімум до червня 2025 року включно, зазначили у відомстві.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков зазначив важливість того, щоб усі зміни до пролонгованої угоди були «чіткими, прозорими» і не обмежували українських перевізників у вільному перевезенні товарів до та з України.

Наразі «транспортний безвіз» діє з 36 країнами, включно з країнами Європейського Союзу. 2023 року Україна домовилась про таку можливість із Норвегією, Північною Македонією й продовжила відповідну угоду з Молдовою і Туреччиною.

У квітні 2024 року Мінінфраструктури України домовилось із Міністерством транспорту і морських справ Чорногорії про лібералізацію всіх вантажних перевезень між країнами з 1 червня 2024 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти