В начало

Україна завершила реконструкцію пункту пропуску «Рені»

Служба відновлення й розвитку інфраструктури в Одеській області завершила реконструкцію пункту пропуску «Рені». Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Тепер на пункті зможуть спільно працювати українські й молдавські контрольні служби.

Обидві сторони офіційно погодили завершення робіт і початок здійснення спільного контролю на українському боці.

Заступник глави Мінінфраструктури Сергій Деркач заявив, що запуск повноцінного спільного контролю – це перший крок у межах реалізації ініціативи «зелений коридор» між українським пунктом пропуску «Рені», молдавським «Джурджулешти» й румунським «Галацом».

«Запуск спільного контролю на українському боці дозволить збільшити пропускну спроможність цієї ділянки кордону. Зараз через «Рені» проходить не більше 50 вантажівок на добу. Наша мета — збільшити цю кількість щонайменше вдвічі. Наступним кроком у рамках ініціативи «зелений коридор» має стати запуск скоординованого контролю на румунському пункті разом із молдавськими колегами — це відкриє швидкий шлях і коридор до румунського порту в Галаці», — сказав Деркач.

Окрім вантажівок, спільний контроль проходитимуть і автобуси. Для них на пункті пропуску передбачили окрему смугу з терміналом. Це дозволить зменшити час очікування для пасажирів.

Торік у жовтні Мінвідновлення розпочало перемовини з Молдовою й Румунією щодо створення «зеленого коридору» між пунктами пропуску «Рені – Джурджулешти – Галац». Ключова мета перемовин – пришвидшення руху товарів та експорту української аграрної продукції.

У Мінінфраструктури пояснили, що повноцінний запуск «зеленого коридору» передбачає подальшу розбудову пункту пропуску «Рені», реконструкцію дороги Рені – Галац, розширення її з 2 до 4 смуг і додаткове технічне оснащення пунктів пропуску.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти