В начало

Venture Global запустить завод Plaquemines LNG в Луїзіані

Американський експортер СПГ Venture Global LNG планує розпочати виробництво СПГ на своєму експортному заводі СПГ Plaquemines у Луїзіані в середині 2024 року, повідомляє LNG Prime.

«Враховуючи поточний прогрес у будівництві терміналу, Plaquemines LNG зараз очікує, що почне виробляти СПГ у середині 2024 року», — йдеться у заяві Venture Global Plaquemines LNG, надісланій Міністерству енергетики США 22 квітня.

Venture Global шукає дозвіл від Міністерства енергетики на експорт раніше імпортованого СПГ зі свого термінала, що будується в районі Плакмайнсу, обсягом до 600 млн кубічних футів природного газу протягом дворічного періоду, починаючи з часу видачі дозволу.

Plaquemines LNG просить отримати цей дозвіл, щоб мати змогу реекспортувати природний газ, імпортований на термінал у рамках охолодження термінальних об’єктів під час запуску цих об’єктів, йдеться в повідомленні.

Фірма заявила, що визначила, що оптимальним методом для цієї частини запуску її терміналів є імпорт іноземного СПГ на судні, і вона може отримати до трьох вантажів СПГ для цієї мети.

Компанія очікує, що весь імпорт СПГ відбудеться цього року в рамках початкових операцій з охолодження.

Компанія Plaquemines LNG попросила DOE/FECM надати цей дозвіл як для країн угоди про вільну торгівлю, так і для країн, які не є учасницями угоди про вільну торгівлю, до 22 липня 2024 року, щоб переконатися, що вона діятиме до будь-якого потенційного експорту СПГ, який Plaquemines LNG планує імпортувати в рамках свого початку операцій.

У травні 2022 року Venture Global прийняла остаточне інвестиційне рішення щодо першої фази проєкту Plaquemines потужністю 13,3 млн тонн на рік і відповідного трубопроводу. Компанія також забезпечила $13,2 млрд фінансування проєкту.

У березні минулого року компанія санкціонувала другу фазу експортного заводу СПГ Plaquemines у Луїзіані, а також забезпечила фінансування проєкту обсягом $7,8 млрд.

Повний проєкт, включно з другою чергою, матиме потужність 20 млн тонн на рік із 36 модульних блоків, сконфігурованих у 18 блоках.

У серпні минулого року завод Plaquemines LNG компанії Venture Global отримав свої перші модулі скраплення.

Baker Hughes доставляє ці модульні блоки до США зі свого виробничого підприємства в Італії, так само як компанія зробила для проєкту Calcasieu Pass компанії Venture Global.

У грудні Venture Global LNG завершила підйом даху четвертого й останнього резервуарного сховища.

Компанія завершила підняття даху на першому резервуарі в лютому, другому резервуарі — у квітні й третьому резервуарі — у вересні.

Підрозділ McDermott CB&I виграв контракт від підрозділу Venture Global на будівництво перших двох резервуарів для зберігання СПГ у рамках першого етапу, а другий етап включає також два резервуари.

Раніше компанія заявила, що очікує, що процес введення в експлуатацію СПГ-терміналу Plaquemines триватиме близько 24 місяців.

Зараз США експортують СПГ через термінали Sabine Pass і Corpus Christi від Cheniere, СПГ-термінал Cameron від Sempra Infrastructure, Calcasieu Pass від Venture Global, СПГ-завод Freeport, СПГ-завод Cove Point і термінал на острові Ельба.

Окрім Plaquemines LNG Phase I, очікується, що Cheniere Corpus Christi Stage 3 розпочне виробництво СПГ і завантажить перші вантажі під кінець року.

2025 року енергетичні гіганти QatarEnergy й ExxonMobil планують розмістити перші дві черги трипоїздового експортного об’єкта СПГ Golden Pass.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти