В начало

TotalEnergies завершить початкові етапи енергетичних проєктів у Іраку 2025 року

Генеральний директор TotalEnergies Патрік Пуйанн заявив, що компанія прагне завершити перші етапи проєктів сонячної енергії й попутного газу в Іраку 2025 року.

Зауваження Пуйанна прозвучали під час його зустрічі з прем’єр-міністром Іраку Мохаммедом Шиа Аль-Судані на полях їхньої участі у Всесвітньому економічному форумі, який проходив у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді, згідно із заявою, опублікованою офісом прем’єр-міністра (PMO).

Із запланованих 300 млн куб. футів газу, зі слів Пуйанна, 50 млн куб. футів буде видобуто після завершення першого етапу проєкту TotalEnergies з видобутку супутнього газу в Іраку.

У липні минулого року TotalEnergies підписала з урядом Іраку енергетичну угоду на суму 27 млрд доларів США, щоб збільшити потужність Іраку з вироблення енергії шляхом реалізації проєктів з виробництва нафти, газу та відновлюваних джерел енергії.

Ці проєкти в основному включають розробку нафтового родовища Артаві для збільшення його виробничих потужностей, використання морської води для підтримки операцій видобутку нафти, інтегрований проєкт зростання газу (GGIP), спрямований на видобуток спаленого газу на різних нафтових родовищах, а також розробку 1-гігаватної сонячної електростанції для забезпечення півдня Іраку електроенергією.

2021 року було підписано угоду про будівництво чотирьох проєктів з видобутку нафти, газу й відновлюваних джерел енергії з початковими інвестиціями в $10 млрд на півдні Іраку протягом 25 років, але кілька невдач на тлі суперечок між іракськими політиками щодо умов перешкодили угоді.

Генеральний директор TotalEnergies підписав угоду з міністром нафти Іраку Хаяном Абдель-Гані на церемонії, що відбулася в Багдаді, де Пуйанн назвав цю подію «історичним днем».

Генеральний директор з досліджень і планування Міністерства нафти Іраку Насір Азіз Джаббар пояснив, що енергетичні проєкти, які виконує TotalEnergies в Іраку, будуть завершені у 2028 і 2029 роках.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти