В начало

«совкомфлот» перейменовує нафтові танкери, які потрапили під санкції, — Bloomberg

російська компанія «совкомфлот» перейменувала деякі зі своїх танкерів на честь міст рф після запровадження санкцій США, повідомляє Bloomberg.

«совкомфлот» потрапив під санкції в лютому в межах заходів, запроваджених США у зв'язку з другою річницею повномасштабного вторгнення рф в Україну. Під санкціями Штатів перебуває 21 танкер компанії.

Танкери також змінили свої прапори з прапорів Габону на російські, що дасть рф більшу впевненість у тому, як вона може їх використовувати. Таке перейменування зробить більш відкритими зв'язки цих суден з росією.

За даними агентства Bloomberg, щонайменше чотири танкери змінили свої назви й перейшли під прапор росії замість прапора Габону.

Танкери часто змінюють назви після того, як потрапляють під санкції, щоб дистанціюватися від списків у санкційних базах даних, хоча їх можна ідентифікувати за унікальними незмінними номерами, зареєстрованими в Міжнародній морській організації.

На додаток до створення «тіньового» флоту для транспортування своєї нафти, перебуваючи під західними санкціями, росія значною мірою покладається на гігантський танкерний флот «совкомфлоту», щоб забезпечити транспортування своєї нафти. Компанія залишається найбільшим у світі власником танкерів класу Aframax, кожен з яких здатен перевозити близько 700 тис. барелів нафти, згідно з даними Clarkson Research Services Ltd.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти