В начало

Indian Oil Corp. відновила торгівлю російською нафтою на кораблях «совкомфлоту»

Цього тижня Indian Oil Corp. відновила купівлю російської сирої нафти, доставленої танкером, що належить ПАТ «совкомфлот», проклавши шлях для відновлення нафтових потоків між росією й Індією після того, як посилення штрафів США призвело до зриву постачань.

Згідно з даними відстеження руху суден Bloomberg, танкер Suezmax Vladimir Tikhonov 2 травня вивантажив близько 1 млн барелів флагманської російської нафти марки Urals у порту «Парадіп», де Indian Oil має нафтопереробний завод (НПЗ). Це перший танкер російського державного танкерного гіганта, який доставив нафту після того, як інше менше судно, SCF Baltica, вивантажило мазут минулого тижня біля Сікки (штат Гуджарат).

Прийняття танкера «совкомфлоту» найбільшим нафтопереробником країни має важливе значення, оскільки це може надихнути інших, менших нафтопереробників, також використовувати судна «совкомфлоту» для закупівель нафти з росії.

Нафтопереробники в Індії, які стали ключовими покупцями російської нафти після повномасштабного вторгнення москви в Україну, у березні вирішили не отримувати нафту, що транспортується всіма танкерами, що належать «совкомфлоту», після того, як США в лютому запровадили суворіші санкції спільно з G7, щоб перешкодити спробам росії уникнути обмеження ціни на експорт сирої нафти.

Це сформувало мережу перевізників, що постійно розвивається, і утримало частину вантажів, що надходили з москви.

Проте індійські нафтопереробники почали відчувати себе спокійніше, купуючи російську нафту, навіть на танкерах «совкомфлоту», після того, як офіційні особи США відвідали Нью-Делі на початку минулого місяця і заявили, що вони ніколи не очікують, що країна припинить купувати російську нафту, оскільки це було в інтересах Вашингтона — підтримувати потік енергії, щоб запобігти шокам у постачанні.

Згідно з даними компанії Kpler, щоденний імпорт сирої нафти в Індію з росії зріс до понад 1,9 млн барелів у квітні, що є найвищим показником з липня. За даними, постачання Urals і Sokol різко зросли порівняно з місяцем.

Тим часом щонайменше п’ять танкерів «совкомфлоту», що перевозять Urals, сигналізують про Індію як пункт призначення цього місяця, а танкер Suvorovsky Prospect стоїть на якорі біля західного узбережжя країни, згідно з даними відстеження руху суден Bloomberg.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти