У початок

За кошти столичного держпідприємства заправляли одеського депутата — прокуратура

Карткою на пальне столичного держпідприємства заправляли автомобілі депутата Одеської облради, за що судитимуть колишнього гендиректора підприємства. Про це повідомляє Київська міська прокуратура на своєму сайті.

«Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього генерального директора державного підприємства «Класифікаційне товариство «Регістр судноплавства України» за фактом розтрати державного майна шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Зазначене держпідприємство належить до сфери управління Державної служби морського і річкового транспорту України. Підприємством оплачувався бензин для службових автомобілів із використанням пластикових смарткарт.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений у травні 2022 року, зловживаючи службовим становищем, передав паливну картку, яку мали використовувати для одного зі службових автомобілів, мешканцю Одеси. Заправляли нею приватні автомобілі одного з депутатів Одеської облради. Таким чином з обліку державного підприємства списано майже 3 тис. літрів бензину А-95», – повідомляють у прокуратурі.

Надалі обвинувачений підписав і затвердив завідомо неправдиві акти списання бензину, за якими паливною карткою начебто користувалися працівники державного підприємства для заправки службового автомобіля.

Відповідно до висновків судових експертиз, державі завдано шкоди на майже 150 тис. грн.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прокурором в інтересах держави заявлено позов щодо відшкодування спричиненої шкоди.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Подільського УП ГУ НП у м. Києві за матеріалами ДЗНД СБ України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти