У початок

Туреччина почала буріння свердловини у Чорному морі у пошуках газу

Туреччина розпочала буріння свердловини Гьоктепе-1 у Чорному морі, щоб визначити наявність родовищ газу, повідомив міністр енергетики та природних ресурсів Алпарслан Байрактар.

Туреччина цього року проведе розвідку у трьох місцях у Чорному морі, щоб визначити наявність родовищ газу, заявив раніше Байрактар.

«Бурове судно «Фатіх», яке підкорило серця нашої нації історичними відкриттями, почало буріння свердловини Гьоктепе-1 для нових відкриттів. Ми рухаємося до нових обріїв», — написав міністр у соцмережі Х.

2020 року в Чорному морі біля берегів Туреччини виявили велике родовище газу, обсяги якого оцінюються в 540 млрд кубометрів. Тоді президент країни Реджеп Тайіп Ердоган назвав його найбільшим у країні. Він також повідомляв, що у Чорному морі знайдено ще одне родовище газу обсягом 58 млрд кубометрів, а загальні запаси чорноморського газу досягли 710 млрд кубометрів і коштують на міжнародних ринках $1 трлн.

Байрактар раніше заявив, що Туреччина планує довести добовий видобуток чорноморського газу до 40 млн кубометрів до 2026 року з поточних 2,2 млн, що дозволить покрити потребу 15 млн населення.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти