У початок

Південнокорейські компанії почали уникати прямих закупівель російської сировини

Вантажі нафтопродуктів з росії накопичуються в морі, оскільки південнокорейські покупці стають обережними, підкреслюючи, як повномасштабне вторгнення в Україну продовжує впливати на потоки понад два роки після початку війни. Про це стало відомо Bloomberg.

Понад 2 млн барелів російського прямогінного бензину, сировини для виробництва пластику, утримувалися в танкерах понад тиждень, причому деякі у водах поблизу Оману станом на 5 травня, згідно з даними ринкової аналітичної компанії Kpler. Це більше порівняно з тижневим середнім показником близько 790 тис. барелів у січні й лютому.

Нафтохімічні виробники у Південній Кореї — традиційно основні покупці російського продукту — тепер уникають прямого імпорту й будь-яких вантажів із неясним походженням, побоюючись урядового контролю, зі слів трейдерів, обізнаних у цьому питанні, які побажали залишитися невідомими. Це сталося після того, як у березні влада країни розпочала розслідування щодо імпорту нафти.

Глобальні енергетичні ринки — сирої нафти, природного газу й нафтопродуктів — були перевернуті вторгненням рф в Україну на початку 2022 року, оскільки деякі покупці уникали експорту, потоки було переспрямовано, а мережа західних санкцій і цінових обмежень створила додатковий рівень ускладнень. Як і більшість країн, що залежать від імпорту, Південна Корея та її нафтопереробники й виробники пластмаси були змушені адаптуватися.

До повномасштабного нападу на Україну росія була головним постачальником прямогінного бензину для Південної Кореї. Згідно з даними Kpler, у той час як прямі потоки скоротилися після початку війни, імпорт із таких країн, як Об’єднані Арабські Емірати, Малайзія, Сінгапур і Туніс, зріс. Однак у березні влада Південної Кореї розпочала розслідування, щоб перевірити, чи прямогінний бензин з росії перемаркували.

Зі слів Віктора Катони, аналітика Kpler, відтоді імпорт від постачальників з Близького Сходу, таких як Кувейт і Оман, зріс. Водночас потоки російської нафти в Китай і Тайвань розширилися, сказав Катона, зазначивши, що постачання з москви становили більш ніж половина імпорту Тайваню у квітні.

Хоча південнокорейським нафтопереробним і нафтохімічним компаніям дозволено імпортувати сировину з росії, вони повинні дотримуватися цінового ліміту «Великої сімки», який забороняє доступ до західних послуг, якщо вартість вантажів перевищує певний рівень. Сеул не є частиною G7, але він підтримує заходи, які група запровадила, щоб покарати росію за війну в Україні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти