У початок

ОПЕК +, ймовірно, продовжить скорочення видобутку у червні — Reuters

Саудівська Аравія та її партнери з ОПЕК+, швидше за все, залишать рівень видобутку нафти незмінним ще три місяці. Міністри ухвалять рішення про розподіл видобутку 1 червня.

Як повідомляє Reuters, скорочення постачань нафти та виснаження її запасів, які багато хто очікував на початку року, поки не відбувся.

Якщо представники ОПЕК+ очікували, що в умовах зростання цін на нафту вони зможуть збільшити видобуток, то, ймовірно, їхні очікування не виправдаються. Запаси сирої нафти, ціни на ф'ючерси й календарні спреди зараз перебувають приблизно на тому ж рівні, що й рік тому. Це означає, що значне збільшення видобутку малоймовірне.

Проте група може дійти висновку, що необхідно скасувати деякі скорочення видобутку, запроваджені торік. Це потрібно, щоб запобігти подальшому зростанню видобутку в США, Канаді, Бразилії й Гаяні. Таким чином група зможе уникнути втрати значної частини ринку.

Однак поточні ринкові умови такі, що будь-яке збільшення виробництва, швидше за все, незначне. Для цього не потрібно змінювати стратегію зі збільшення обсягів виробництва й зниження цін.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти