У початок

Німецька DET запустить другий термінал FSRU у Вільгельмсхафені в II півріччі 2024 року

Державний німецький оператор терміналів СПГ DET планує запустити свій другий імпортний термінал СПГ на базі FSRU у Вільгельмсхафені у другій половині цього року. DET також уклала контракт на технічну експлуатацію й обслуговування термінала з литовською компанією KN Energies. Про це повідомляє LNG Prime.

Наразі DET управляє першим терміналом СПГ у Вільгельмсхафені з терміналом СПГ Hoegh Esperanza місткістю 170 тис. куб. м і терміналом СПГ у Брунсбюттелі з терміналом Hoegh Gannet місткістю 170 тис. куб. м. Цей FSRU переїде на новий спеціальний причал у порту.

Крім цих двох терміналів СПГ на базі FSRU, DET працює над введенням в експлуатацію об'єкта на базі Stade FSRU.

У березні судно FSRU Energos Force об'ємом 174 тис. куб. м прибуло на пристань AVG у німецькому Штаді й ще не отримало вантажу для введення в експлуатацію.

Представник DET повідомив LNG Prime, що на терміналі ще доведеться провести роботи, перш ніж DET зможе розпочати введення об'єкта в експлуатацію.

Тим часом на майданчику другого термінала СПГ у Вільгельмсхафені триває будівництво.

У заяві DET, опублікованій 3 травня, йдеться, що роботи з будівництва нового причалу термінала «Вільгельмсхафен-2» «йдуть повним ходом».

На відміну від трьох інших терміналів на базі FSRU, причал другого термінала СПГ у Вільгельмсхафені розташований приблизно за 1,5 км від берега Вільгельмсхафена.

«Введення в експлуатацію очікується в другій половині 2024 року», — повідомили в DET.

Раніше DET розраховувала розпочати введення в експлуатацію об'єкта потужністю близько 4 млрд куб. м на рік у ІІ кварталі цього року.

FSRU Excelsior компанії Excelerate прибув на корабельню Navantia в Ель-Ферролі (Іспанія) для запланованої зупинки перед роботою у Вільгельмсхафені.

У жовтні 2022 року американський власник FSRU Excelerate підписав з урядом Німеччини договір оренди на побудований 2005 року FSRU обсягом 138 тис. куб. м.

DET також повідомила, що бізнес-структуру для майбутньої експлуатації термінала СПГ «Вільгельмсхафен-2» завершено.

Після завершення тендерного процесу 3 травня компанія уклала з KN Energy контракт на виконання робіт з технічної експлуатації й технічного обслуговування.

KN уже займається комерційним управлінням на чотирьох об'єктах DET у Брунсбюттелі, Штаді й Вільгельмсхафені 1 і 2, а DET відповідає за загальне оперативне управління.

У січні цього року KN провела відкритий тендер на комерційне управління терміналами СПГ, і контракт розпочався 10 січня.

До цього KN вже надавала послуги з управління терміналами СПГ «Вільгельмсхафен 1» і «Брунсбюттель», але після того, як DET взяла на себе управління цими об'єктами, було оголошено новий тендер на консолідоване комерційне управління чотирма терміналами СПГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти