У початок

Квартальний прибуток Halliburton зріс на 14% завдяки міжнародним проєктам

Halliburton перевершила прогнози прибутку за І квартал, оскільки підвищення попиту на буріння з боку міжнародних ринків допомогло нафтопромисловій компанії протистояти уповільненню в Північній Америці. Про це повідомляє Reuters.

Виробники нафти й газу прагнуть отримати нові міжнародні й морські запаси, підвищуючи попит на нафтопромислове обладнання й послуги і допомагаючи таким компаніям, як Halliburton.

Згідно з даними Baker Hughes, кількість міжнародних бурових установок, індикатор майбутнього виробництва, становила в середньому 965 на кінець березня, що на 5,4% вище, ніж попереднього року.

Дохід від міжнародного сегмента Halliburton зріс на 12%, до $3,3 млрд у кварталі з січня по березень порівняно з минулим роком, чому сприяло зростання в Латинській Америці на 21%.

Потужність його міжнародного сегмента різко контрастує з його доходом у Північній Америці, який знизився на 8% порівняно з минулим роком, до $2,5 млрд, головним чином через низький попит на нафтопромислові послуги на території США.

Згідно з даними LSEG, компанія з Х’юстона (штат Техас) опублікувала скоригований прибуток у 76 центів на акцію за три місяці, що закінчилися 31 березня, перевищивши середню оцінку аналітиків у 74 центи на акцію.

Його загальний квартальний дохід обсягом $5,80 млрд також перевищив оцінки в $5,67 млрд.

Більший конкурент SLB повідомив 19 квітня про зростання прибутку за І квартал на 14%, що відповідає оцінкам аналітиків, оскільки підвищення попиту на буріння нафти й газу на Близькому Сході і в Африці допомогло компенсувати слабкість у Північній Америці.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти