В начало

У P&I Clubs вважають, що ліміт цін на нафту рф дедалі неефективніший

Обмеження ціни на російську нафту, встановлене G-7, стає дедалі неефективнішим, заявила організація, що є центром глобальної страхової індустрії, запропонувавши одну з найбільш прямих критик заходів, спрямованих на те, щоб позбавити кремль нафтодоларів.

Близько 800 нафтових танкерів, які раніше були охоплені організаціями-членами Міжнародної групи P&I Clubs, мігрували до так званого «тіньового» флоту, йдеться в письмовому поданні клубу на запит уряду Великобританії щодо ефективності санкцій проти росії. Крім того, страховики не можуть перевірити, чи справді трейдери дотримуються обмеження ціни.

Політика «здається все більш нездійсненною, оскільки все більше суден і пов’язаних з ними послуг переходять у цю паралельну торгівлю», – йдеться у поданні Міжнародної групи. Вона «стурбована тим, що посилення відповідальності й зобов’язань компаній у коаліції G-7 призведе до подальшої міграції торгової діяльності й допоміжних послуг за межі G-7».

Компанії з країн G-7 повинні надавати послуги для російської нафти лише в тому разі, якщо відповідні вантажі коштують $60 барель або менше.

Та оскільки росія відсуває судна від західного нагляду, потреба в послугах членів IG зменшується. Згідно з даними Bloomberg, у квітні лише 16% усіх російських вантажів було покрито членами International Group, що є найнижчим показником принаймні з початку 2023 року.

Там, де використовуються послуги G-7, компанії повинні отримати письмову документацію — так звану атестацію, — яка підтверджує, що транспортована нафта коштує менше від $60 за барель або менше.

Але компанії не можуть переконатися, що їхні сертифікати справжні, і є багато причин підозрювати, що це не так.

Опубліковані ціни на флагманську російську нафту марки Urals місяцями перевищували $60 за барель, і російські барелі продовжували змінюватися.

Як зазначається, «не слід очікувати, що члени Міжнародної групи будуть продовженою рукою примусу» для санкцій, йдеться в поданні. Крім того, необхідно провести розмову між країнами «Великої сімки» й Китаєм з Індією, враховуючи, що вони панівні покупці, щоб бути впевненими, що їхні закупівлі відповідають вимогам, йдеться в поданні IG.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти