В начало

Прибуток PetroChina в I кварталі збільшився

PetroChina Co. зафіксувала найвищий прибуток у І кварталі на тлі стабільних світових цін на нафту й навіть у той час, коли економічне відновлення Китаю намагається набрати обертів.

Як повідомляє Bloomberg, найбільший виробник нафти й газу в Китаї заявив, що чистий прибуток становив 45,7 млрд юанів ($6,3 млрд) за перші три місяці 2024 року, згідно з біржовою заявкою в понеділок. Це порівняно з 43,6 млрд юанів за той же період торік. Виторг зріс на 11%, до 812 млрд юанів.

Збільшення прибутку від сегментів буріння й природного газу PetroChina було більш ніж достатньо, щоб компенсувати падіння перероблення й маркетингу. Результати віддзеркалюють результати її державних дочірніх компаній, оскільки Cnooc Ltd., зосереджена на розробці, опублікувала рекордний квартальний прибуток, тоді як Sinopec, зосереджена на переробленні, спостерігала зниження прибутків у І кварталі порівняно з роком раніше.

Останніми роками Пекін покладався на PetroChina й інші державні компанії, щоб вони підтримували видобуток нафти й збільшували видобуток газу, щоб країна не стала занадто залежною від імпортованих енергоресурсів. Видобуток нафти за квартал збільшився на 1,4%, газу – на 3,9%.

У І кварталі 2024 року світові ціни на нафту були трохи нижчими, ніж у попередньому році. PetroChina також виграла від більш м’яких правил для внутрішніх цін на природний газ, що дозволяє їй перекладати більшу частину витрат на імпорт на клієнтів.

Економіка Китаю продовжує демонструвати нерівномірне відновлення після обмежень епохи Covid. Автомобільний і повітряний рух відновився, включно з рекордними святковими подорожами під час новорічних свят за місячним календарем. Але сектор нерухомості залишається слабким, обтяжуючи попит на промислово інтенсивні продукти, такі як дизельне пальне й хімікати.

Капітальні витрати за квартал зросли на 10% порівняно з попереднім роком, до 56 млрд юанів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти