В начало

«Нафтогаз» готовий надати інфраструктуру для під’єднання газових електростанцій

«Нафтогаз» готовий надавати інфраструктуру своїх підприємств для оперативного під’єднання газових установок виробництва електроенергії й забезпечити їх необхідним обсягом природного газу.

Про це заявив глава «Нафтогазу» Олексій Чернишов на Business Breakfast «Forbes Україна», передає «Інтерфакс-Україна».

«Нафтогаз», зі свого боку, готовий надати ту інфраструктуру, яка в нас уже є, насамперед ТЕЦ, для того, щоб встановити, під'єднати ці установки. Звісно, більш комфортно і швидко їх встановити на наявних потужностях. І ми готові забезпечити їх природним газом, якщо це станеться», – сказав Чернишов.

Він запевнив, що природного газу буде достатньо для їх забезпечення.

«Маю абсолютно відповідально заявити й гарантувати, що обсягу природного газу буде достатньо для їх забезпечення, ми готові забезпечити додатковий обсяг», – зазначив Чернишов.

Водночас Чернишов припустив, що сучасні газові установки досить енергоефективні й не споживають газ у таких обсягах, як застарілі підприємства теплоенергетики.

Він також додав, що, наскільки йому відомо, уряд нині активно опікується перемовинами й пошуками постачання таких установок.

«Певна конкретика щодо цього є», – сказав голова «Нафтогазу».

Крім того, він зазначив, що хоча електроенергетика не є пріоритетом і фокусом групи «Нафтогаз», певні плани зі встановлення ним цих газових установок також існують, проте звернув увагу, що їх проєктування, виробництво, постачання і встановлення потребують часу.

«Що стосується наших планів, ми дивимося на цей сегмент, переважно цю компетенцію нині розвивають в «Укрнафті». Але коли ми кажемо про наступну зиму, безумовно, може йтися винятково про донорські проєкти постачань наявних установок, які могли б надійти в Україну якомога швидше, умовно кажучи, наступного місяця або в липні, тоді можна встигнути до наступної зими», – пояснив Чернишов.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти