В начало

Exxon Mobil і Chevron відзвітували про падіння квартального прибутку

Exxon Mobil і Chevron відзвітували про падіння квартального прибутку й виручки. В обох виробників — падіння в умовах зниження маржі переробки й низьких цін на газ.

У Exxon Mobil прибуток на одну акцію становив $2,06, що на 27% нижче, ніж у І кварталі 2023 року. Виторг найбільшої американської нафтової компанії знизився на 4% у річному обчисленні й становив $83,08 млрд. Аналітики Волл-стріт прогнозували вищий прибуток на акцію — $2,19, але виторг, за їхніми оцінками, мав бути нижчим — $79,69 млрд. Щодо Chevron, другої за величиною нафтової компанії в США, прогнози аналітиків виявилися практично точними. Прибуток на акцію впав на 17% і становив $2,93. Виторг упав на 4%, до $48,72 млрд.

Обсяги глобального видобутку Exxon Mobil знизилися на 1%, компанія видобувала 3,78 млн барелів у нафтовому еквіваленті в день. У Chevron обсяги видобутку зросли на 12% порівняно з І кварталом 2023 року, однак порівняно з ІV кварталом 2023 видобуток знизився на 1%. І загалом зростання видобутку Chevron пояснюється, головним чином, придбанням добувної компанії PDC Energy.

Обидва виробники очікують незначного зростання обсягів видобутку за підсумками всього фінансового року. Акції Exxon Mobil на Нью-Йоркській фондовій біржі реагують на звітність падінням майже на 3%. Акції Chevron там втрачають 0,3%.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти