В начало

Бразильська Petrobras збільшила видобуток нафти у І кварталі

Бразильська державна нафтова компанія Petrobras повідомила 29 квітня, що її видобуток сирої нафти протягом І кварталу зріс на 4,4% порівняно з тим же періодом торік. Про це стало відомо Reuters.

Petrobras викачувала 2,24 млн барелів на день (б/д) у цей період, йдеться в заяві компанії, пояснюючи збільшення видобутку нарощуванням п’яти платформ і початком видобутку в 19 свердловинах у басейнах Кампос і Сантос.

З січня по березень компанія видобувала 2,78 млн барелів нафтового еквівалента на добу, що на 3,7% більше, ніж за той самий період 2023 року.

Із загального обсягу видобутку близько 67% припадає на передсоляні родовища фірми, багатого нафтою морського регіону біля південно-східного узбережжя Атлантичного океану. Там виробництво зросло на 9,1%, допомагаючи протистояти скороченню виробництва в інших галузях.

Загальний обсяг експорту впав на 4,4% у річному обчисленні, причому за цей період було експортовано 848 тис. барелів нафти та її похідних. Експорт нафти впав на 11,3%.

Однак порівняно з попереднім кварталом фірма відзначила збільшення експорту нафти на 2,5%, чому вона приписує зміни на ринку, викликані конфліктом на Близькому Сході.

«Конфлікт на Близькому Сході спричинив нестабільність у морських вантажних перевезеннях і, як наслідок, зміну потоків нашого експорту нафти», — заявили в Petrobras, підкресливши збільшення експорту до Китаю й інших країн Азії.

Продажі нафти, газу і похідних становили 2,92 млн барелів нафти на добу, що на 4,6% менше порівняно з аналогічним періодом торік. Зниження відбулося частково через збільшення біопалива в паливній суміші, що продається в країні.

Очікується, що Petrobras опублікує повні фінансові результати за І квартал 13 травня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти