У початок

У квітні споживання палива в Індії зросло на 6%

Споживання палива в Індії у квітні зросло на 6,1% у річному обчисленні, показали дані відділу планування й аналізу нафти Міністерства нафти (PPAC) країни, з якими ознайомилося Reuters.

Індія — третій у світі найбільший імпортер і споживач нафти. Ці дані — приблизний показник попиту на нафту в країні.

«Зростання загального споживання палива у квітні можна пояснити підвищеною активністю напередодні виборів по всій країні, — сказав Прашант Васішт, віцепрезидент і співголова відділу корпоративних рейтингів ICRA. — Ми очікуємо, що попит на пальне в Індії збільшиться на 3-4%, а ВВП зростатиме. Основна частина зростання буде спричинена попитом на бензин і дизельне пальне. Авіаперевезення в Індії також показали гарне зростання».

Згідно з оприлюдненими даними, загальне споживання становило 19,86 млн метричних тонн (4,85 млн барелів на день) у квітні проти 18,71 млн тонн минулого року.

Попит знизився на 5,8% на місячній основі з 21,09 млн метричних тонн, спожитих у березні.

Продажі дизельного пального, яке в основному використовується вантажівками й комерційними пасажирськими транспортними засобами, у квітні зросли на 1,4% порівняно з аналогічним періодом торік — до 7,93 млн тонн.

Продажі бензину у квітні зросли на 14% порівняно з попереднім роком — до 3,28 млн тонн.

Попит на бітум, який використовується для будівництва доріг, щорічно падав більш ніж на 5%.

Згідно з даними, продажі харчового газу або скрапленого нафтового газу зросли майже на 10% — до 2,36 млн тонн, тоді як продажі нафти зросли на 3,9% — до приблизно 1,16 млн тонн порівняно з квітнем минулого року.

Споживання мазуту у квітні скоротилося більш ніж на 16% порівняно з аналогічним періодом торік.

Третя за величиною економіка Азії — найшвидша серед основних аналогів, і очікується, що її ВВП зросте на 6,5% цього фінансового року.

Зростання виробничого сектору Індії незначно сповільнилося у квітні, але залишалося стійким завдяки високому попиту, що спонукало фірми збільшити закупівлю сировини майже рекордними темпами, показало бізнес-опитування, проведене минулого тижня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти