У початок

TotalEnergies повідомила про зниження доходів від СПГ у І кварталі

Французька компанія TotalEnergies заявила 26 квітня, що інтегрований бізнес компанії з СПГ зафіксував зниження скоригованого чистого операційного прибутку в І кварталі цього року через зниження цін. Про це повідомляє LNG Prime.

Інтегрований чистий прибуток компанії від СПГ у І кварталі сягнув приблизно $1,22 млрд, що на 41% менше порівняно з І кварталом 2023 року.

Порівняно з $1,46 млрд у попередньому кварталі інтегрований скоригований чистий прибуток від СПГ знизився на 16%.

TotalEnergies пояснює падіння зниженням цін і продажів СПГ.

«Через низьку волатильність цін, яка спостерігалася в цьому кварталі, результат торгівлі СПГ відповідав історичному середньому», — йдеться в повідомленні.

Грошовий потік від операцій без урахування оборотного капіталу (CFFO) для інтегрованого СПГ становив $1,35 млрд у І кварталі 2024 року, що на 24% менше за квартал з тих самих причин і через часовий ефект у виплаті дивідендів від деяких афілійованих компаній, повідомили в TotalEnergies.

Раніше цього місяця TotalEnergies заявила, що її середня ціна СПГ становила $9,58 за МБТЕ у січні-березні, що на 6,8% нижче порівняно з $10,28 за МБТЕ у попередньому кварталі.

Середня ціна впала порівняно з $13,27/МБТЕ у I кварталі 2023 року, тоді як середня ціна компанії становила $9,56/МБТЕ у ІІІ кварталі минулого року й $9,84/МБТЕ у II кварталі.

Протягом І кварталу TotalEnergies продала 10,7 млн тонн СПГ, що на 3% менше порівняно з 11 млн тонн за аналогічний період торік і на 9% менше порівняно з 11,8 млн тонн у попередньому кварталі.

TotalEnergies повідомила, що продажі СПГ скоротилися з кварталу до кварталу в основному через зниження попиту в Європі внаслідок м’якшої зимової погоди й великих запасів.

Зазначається, що на обсяги також вплинув частковий простій заводу Freeport LNG у Сполучених Штатах у цьому кварталі.

Видобуток вуглеводнів для СПГ зріс на 6% порівняно з кварталом, до 492 тис. барелів нафтового еквівалента на добу, завдяки більшій доступності установок, головним чином на Ichthys в Австралії й QatarEnergy LNG N(2) у Катарі, а також збільшенню постачань природного газу в Нігерії, повідомили в TotalEnergies.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти