У початок

Прибуток Equinor за І квартал перевищує прогноз

Компанія Equinor опублікувала вищі, ніж очікувалося, прибутки за I квартал і заявила, що це було зумовлено високим рівнем виробництва в Норвегії й високими операційними показниками, повідомляє Reuters.

Скоригований прибуток норвезького виробника нафти й газу до оподаткування за січень-березень упав до $7,53 млрд з $11,92 млрд роком раніше на тлі нижчих цін на газ, перевершивши $7,2 млрд, зафіксованих в опитуванні 22 аналітиків, проведеному Equinor.

«Видобуток на норвезькому континентальному шельфі був високим, а міжнародне портфоліо сприяло значному зростанню виробництва», — сказав у заяві генеральний директор Equinor Андерс Опедаль.

2022 року компанія випередила російський «газпром» як найбільшого постачальника природного газу в Європі, оскільки повномасштабне вторгнення москви в Україну порушило енергетичні зв’язки, які тривали десятиліттями.

У I кварталі Equinor видобув 2,16 млн барелів нафтового еквівалента на день. Це відповідає очікуванням опитування аналітиків і зберігає прогноз, що видобуток нафти й газу цього року залишиться незмінним порівняно з 2023 роком.

Компанія в річному огляді в лютому заявила, що сукупний видобуток нафти й газу збільшиться після 2024 року, зросте приблизно на 5% до 2026 року, а потім дещо знизиться на 2030 рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти