У початок

ОККО передала десантним військам перший «Пульстрон»

У межах ініціативи «Око за око 3» перший «Пульстрон» – комплекс розвідки та знищення – передано десантникам 80-ї ОДШБр. Про це enkorr повідомили у прес-службі мережі АЗК.

«80-а окрема десантно-штурмова бригада, яка зараз працює на Донеччині, отримала комплекс розвідки й знищення «Пульстрон» у рамках спільної ініціативи мережі ОККО і Фонду «Повернись живим» – «Око за око», – йдеться у прес-релізі.  

Як повідомляв enkorr раніше, до складу одного такого комплексу входить понад 400 ударних і розвідувальних БпЛА різних типів, 7 автомобілів типу «пікап», 8 комплектів Starlink, автомобільні й портативні радіостанції, прилади нічного бачення, комп’ютери, зарядні пристрої, генератори та інше обладнання.

«Це перший із десяти «Пульстронів», які отримають Десантно-штурмові війська. Кожен такий комплекс розвідки та ураження вартістю 50 млн грн створено для того, аби знаходити й знищувати ворога як удень, так і вночі», — каже заступник директора фонду «Повернись живим» Олег Карпенко.

«Комплекс дуже корисний. Він дає змогу цілодобово проводити розвідку й дорозвідку, перевіряти й аналізувати здобуту інформацію, завдавати планових ударів по виявлених цілях і контролювати усю лінію зіткнення», – зазначив командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів (РУБАК) у складі 80-ї ОДШБр з позивним «Директор».

«Підсилення ЗСУ стало одним із пріоритетних напрямків нашої компанії з моменту повномасштабного вторгнення. «Око за око» – це наш флагманський проєкт, який уже забезпечив артбригади і розвідбати 25 розвідкомплексами «Шарк»; а бригади ТрО –  кулеметами, мінометами й гранатометами. Тепер наша задача – передати підрозділам ДШВ 10 комплексів розвідки й знищення», – каже віцепрезидент з маркетингу ОККО Василь Дмитрів. 

Нагадаємо, що в рамках ініціативи мережа ОККО перераховує по 1 грн з кожного проданого літра пального PULLS на зброю й техніку для ЗСУ. Від перших днів повномасштабної війни на підсилення війська, проєкти з відбудови країни та соціально важливі ініціативи компанія вже спрямувала понад 1,6 млрд грн.

Як уже писав enkorr, з 1 лютого 2024 року триває уже третій етап спільної ініціативи мережі ОККО й Фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим» – «Око за око». У рамках першого етапу, який завершився у квітні 2023-го, ЗСУ було передано 25 розвідувальних комплексів Shark загальною вартістю 350 млн грн. У рамках другого етапу «Озброїмо ТрО до зубів» було закумульовано 400 млн грн на зброю для сил тероборони. Завершився цей етап у грудні 2023-го і станом на сьогодні бригадам уже передано 300 мінометів, 200 кулеметів і 50 гранатометів (ще 50 організатори акції очікують від виробника). У рамках третього етапу планується придбати для ДШВ зброї й техніки на 500 млн грн.

Довідка enkorr

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group і є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні. У структурі компанії також мережа закладів харчування в дорозі, стаціонарні й мобільні лабораторії контролю якості нафтопродуктів тощо.

Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти