У початок

Обсяг продажів СПГ Eni в I кварталі не змінився, але прибуток значно скоротився

Італійська енергетична компанія Eni заявила, що її продажі скрапленого природного газу (СПГ) у І кварталі цього року не змінилися порівняно з 2023 роком.

Відповідно до квартального звіту про результати, опублікованого 24 квітня, у І кварталі цього року Eni продала 2,7 млрд кубічних футів (2 млн тонн СПГ).

Квартальні продажі зросли порівняно з 2,4 млрд кубометрів у попередньому кварталі.

Торік Eni продала 9,6 млрд кубометрів СПГ для порівняння з 9,4 млрд кубометрів 2022 року й 10,9 млрд кубометрів 2021 року.

Протягом І кварталу Eni відправила перший вантаж СПГ зі свого плавучого заводу СПГ Tango, пришвартованого в конголезьких водах, і цей вантаж нещодавно прибув на об’єкт Snam FSRU у Піомбіно.

У І кварталі продажі природного газу Eni, включаючи СПГ, становили 15,45 млрд кубометрів, що на 4% більше, ніж торік, через збільшення обсягів газу, що продається в Італії (зростання на 8%), повідомила Eni.

За межами Італії обсяги газу практично не змінилися порівняно з І кварталом 2023 року в результаті зростання продажів на Піренейському півострові та в Німеччині, компенсованих меншими обсягами, проданими в Туреччині й Франції, йдеться в повідомленні.

Зі слів представника Eni, видобуток природного газу становив 4 937 млн куб. футів/добу в І кварталі, що на 8% більше, ніж торік, в основному завдяки придбанню Neptune і нарощуванню плавучого проєкту скрапленого природного газу Coral, що компенсується падінням зрілих родовищ.

Газовий і СПГ-бізнес Eni повідомив про скоригований операційний прибуток обсягом 325 млн євро ($347,7 млн) за січень-березень, що на 77% менше, ніж торік.

«Значне зниження порівняно з I кварталом 2023 року Ebit відбулося через значно менш сприятливий ціновий сценарій (PSV і TTF знизилися приблизно на 50% порівняно з I кварталом 2023 року) і зниження волатильності, що вплинуло на можливості торгівлі й оптимізації», — сказав Eni.

Загалом Eni повідомила про скоригований EBIT у 4,12 млрд євро, чистий прибуток у 1,58 млрд євро й скоригований грошовий потік до змін оборотного капіталу у 3,9 млрд євро.

Скоригований чистий прибуток досяг 2,90 млрд євро в І кварталі 2023 року, тоді як у попередньому кварталі він становив 1,64 млрд євро.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти