У початок

Негативні ціни на природний газ вже у трьох штатах США

Спотові ціни на електроенергію й природний газ у США стали негативними у вівторок у Техасі, Каліфорнії й Аризоні, оскільки технічне обслуговування трубопроводів затримало газ у Пермських сланцях у Західному Техасі на тлі низького попиту на енергію й достатньої кількості гідроенергії на Заході.

Від’ємні ціни сигналізують про те, що в регіоні виробляється забагато електроенергії чи газу. Енергетичні компанії можуть або зменшити видобуток, заплатити комусь, щоб той забрав їхню електроенергію чи газ, або, якщо вони зможуть отримати дозвіл, спалити непотрібний газ.

Негативні ціни на газ також призвели до зниження цін на електроенергію, оскільки вантажовідправники, які не можуть транспортувати газ до узбережжя Мексиканської затоки, намагаються перевозити більше палива на західне узбережжя. Це допомагає знизити й без того низькі ціни на електроенергію в Каліфорнії й Аризоні, оскільки велика частина цього дешевого газу використовується для виробництва електроенергії.

Ціни на електроенергію й газ зазвичай низькі навесні, оскільки тепла погода зберігає низький попит як на опалення, так і на охолодження. На західному узбережжі тепліша весняна погода, також тане зимовий сніг у горах, збільшуючи постачання дешевої гідроелектроенергії.

Ціни на газ для наступного дня на хабі Ваха впали до тритижневого мінімуму в мінус $2,72 за мільйон британських теплових одиниць (ммБте) 6 травня з позитивних 25 центів 3 травня.

Це можна порівняти із середніми значеннями у Ваха, які становили від’ємні 26 центів за ммБте у квітні, додатні 94 центи цього року й додатні $1,82 торік.

Ціни на електроенергію для наступного дня в хабі Пало-Верде в Аризоні впали до тижневого мінімуму в мінус $2 за мегават-годину 6 травня з позитивних $11,75 3 травня.

Це можна порівняти із середніми показниками в Пало-Верде, які становили плюс $1,48 за МВт/год у квітні, плюс $21,12 цього року і плюс $59,03 2023 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти