У початок

На НПЗ Petromidia під час ремонту стався вибух

Уранці 29 березня на румунському нафтопереробному заводі (НПЗ) Petromidia стався вибух, але жертв немає, повідомляє Romania Insider.

Влада активувала Red Intervention Plan, але незабаром деактивувала його, оскільки жертв на території не було. Шість пожежних машин залишатимуться на місці для обстеження території.

«Наразі Rompetrol Rafinare проводить капітальний ремонт НПЗ Petromidia. Діяльність і роботи призупинено для проведення техобслуговування, ресертифікації й модернізації виробничих підрозділів. У результаті сьогодні вранці сталося займання на установці гідроочищення бензину (ГБ). Пожежу було погашено, постраждалих немає; ситуація перебуває під контролем сил втручання, які наразі охолоджують установку, дотримуючись певних процедур», — йдеться в прес-релізі компанії.

«Було евакуйовано 20 чоловік. Поки що постраждалих немає, а решта персоналу самостійно евакуювалася в зону збору на платформі», — заявила прес-секретар ISU Dobrogea Ана Марія Стойка. Перший вибух не супроводжувався пожежею.

Petromidia — найбільший нафтопереробний завод Румунії.

На початку липня 2021 року вибух на Petromidia призвів до загибелі трьох працівників. У червні 2023 року під час пожежі у цеху перегонки дизельного пального на НПЗ постраждав пожежник.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти