У початок

Морський експорт дизелю з російських портів скорочуються третій тиждень поспіль

Експорт дизпального й газойлю з російських портів минулого тижня, який закінчився 24 березня, впав на 25% — до 703 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Постачання морем зменшуються третій тиждень поспіль унаслідок скорочення виробництва на російських НПЗ через атаки українських безпілотників і планові ремонтні роботи.

Найбільший експортний дизельний термінал «приморськ» скорочує відвантаження з другої половини лютого. Минулого тижня на експорт з балтійського порту було відвантажено 295 тис. тонн дизпального й газойлю, це на 44% менше, ніж чотири тижні тому. У приморськ дизпальне потрапляє через трубопровід, до якого приєднані кіріський, ярославський і ніжегородський НПЗ. Останній було атаковано 12 березня, внаслідок чого було зупинено половину потужностей первинної переробки. 

Відвантаження дистилятів із чорноморських портів зберігаються на сталому рівні. Водночас тижневий експорт дизпального й газойлю з порту «туапсе» впав удвічі з моменту зупинки виробництва на туапсинському НПЗ після атаки БпЛА наприкінці січня. У квітні очікується скорочення постачань дизпального з найбільшого чорноморського порту «новоросійськ». З 17 березня сизранський НПЗ «роснєфті», який під’єднано до дизельного трубопроводу «сизрань–новоросійськ», не переробляє сировину. За попередньою інформацією, завод має відновити виробництво наприкінці березня, але терміни може бути скориговано.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти