В начало

Рада звільнила Кубракова з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення

Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про це повідомив народний депутат із фракції «Голос» Ярослав Железняк.

За відставку міністра проголосували 272 депутати.

Раніше на розгляд Верховної Ради було винесено проєкт постанови про звільнення з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова. Картка документа з'явилася на сайті парламенту. Проєкт постанови внесено за підписами кількох десятків депутатів.

Як зазначив Кубраков на своїй сторінці у Facebook, керівництво фракції й глава уряду Денис Шмигаль не обговорювали з ним цього рішення.

«На засідання фракції та профільного комітету не був запрошений», — зазначив віцепрем'єр.

Він нагадав, що очолив Міністерство інфраструктури України в травні 2021 року і з перших днів повномасштабного вторгнення відповідав не тільки за сферу транспорту, а й за військову логістику, відновлення житла та муніципальної інфраструктури.

У грудні 2022 року Верховна Рада ухвалила рішення про призначення Кубракова на посаду віцепрем'єр-міністра з відновлення України та міністра нового, об'єднаного Міністерства громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти