В начало

Німецька EnBW підписує 15-річну угоду про постачання СПГ з ADNOC

Німецька енергетична компанія EnBW повідомила, що підписала 15-річний контракт на скраплений природний газ (СПГ) із Національною нафтовою компанією Абу-Дабі (ADNOC), оскільки Європа збільшує імпорт СПГ після того, як повномасштабне вторгнення росії в Україну 2022 року згорнуло постачання газу через західний трубопровід.

Як пише Reuters, ADNOC, який у березні зобов’язався постачати СПГ німецькому конкуренту EnBW SEFE зі свого нового проєкту СПГ у Рувайсі з 2028 року, збирається відправляти 0,6 млн метричних тонн на рік до EnBW також з 2028 року, йдеться у прес-релізі EnBW у середу.

Для EnBW, південно-західного німецького постачальника електроенергії й газу, цей крок знаменує собою перший контракт на СПГ з близькосхідним партнером, який, з її слів, допоможе диверсифікувати закупівлі й прискорити створення ланцюжка створення вартості СПГ.

Компанія ADNOC зосередилася на природному газі, розглядаючи його як перехідне паливо, оскільки світ намагається обмежити викиди, що викликають нагрівання планети, а скорочення постачань з росії підвищило попит на СПГ.

За прогнозами EnBW, Ruwais постачить 9,6 млн тонн.

У грудні ADNOC підписала 15-річну угоду про СПГ із сингапурською дочірньою компанією китайської компанії ENN Natural Gas із Рувейса, яка має стати першим експортним підприємством СПГ у регіоні, що працюватиме на чистій енергії.

Електричний привід системи скраплення покращить баланс викидів вуглекислого газу під час виробництва СПГ, а технології штучного інтелекту (ШI) підвищать енергоефективність процесу, повідомили в EnBW.

EnBW виділила 40 млрд євро ($42,98 млрд) інвестицій до 2030 року для озеленення свого портфеля генерації, прагнучи до того, щоб на 2030 рік більш ніж половина потужностей отримували від відновлюваних джерел енергії, а з 2028 року потенційно залишили спалювання вугілля.

Фінансових подробиць угоди з ADNOC не повідомляється.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти